fbpx

Tempat Camping Best Di Malaysia (2020)

Kali ini kita lihat Tempat Camping Besu Di Malaysia. Bagi anda yang sukakan aktiviti outdoor dan adventure, camping merupakan benda biasa buat anda bukan. Nak tahu kat mana best ? Jom kita lihat. 

Long Beach Camp (Kuala Besut)

Long Beach Camp (Kuala Besut)

Long Beach Camp Kuala Besut merupakan tempat yang telah disediakan penganjur bahkan anda tidak perlu membawa khemah anda. Mereka sudah menyediakan khemah buat anda dan anda boleh memilih khemah jenis bagaimana anda mahu dari segi keluasan. Anda boleh melakukan aktiviti bbq dan berkelah disini. Bayaran juga berpatutan. 

Outworld BaseCamp (Gopeng)

Outworld BaseCamp (Gopeng)
Di Gopeng Perak pula memperkenalkan Outworld Basecamp kepada anda semua. Keluasan kawasan sekitar lebih besar dan pengunjung bebas melakukan aktiviti yang mereka suka. Malah disini juga mempunyai khemah mereka sendiri. 

Payung Gateway Campsite & Campervan Park

Payung Gateway Campsite & Campervan Park

Payung Getaway Campsite adalah kawasan pesisir pantai yang memberikan peluang untuk anda memasang khemah anda sendiri. Disini suasana lebih santai untuk berkelah dan berbbq ditepi pantai. Persisiran pantai ini juga sangat bersih dan cantik. Anda boleh saja waze kawasan ini.

RainForest Camping Pulau perhentian

RainForest Camping Pulau perhentian

Rainforest Camping Pulau Perhentian juga menyediakan tempat camping dan disini lebih istimewa kerana anda boleh snorkelling ditepi pantai yang sangat cantik. Siapa tidak tahu tentang kecantikan Pulau Perhentian. 

Pusat Rekreasi Sungai Congkak

Pusat Rekreasi Sungai Congkak

Kali ini di Sungai Congkak Perak pula. Kalau tadi di tepi pantai, kali ini ditebjng sungai pula. Mereka juga menyediakan pakej perkhemahan disini. Jangan risau kerana segala kemudahan disini juga lengkap seperti tandas dan surau. Malam-malam buat campfire wahh seronok bukan !

Sungai Kuali Campsite

Sungai Kuali Campsite

Selain di Sungai Congkak terdapat juga tempat camping di Sungai Kuali, sama seperti di Sungai Congkak, Sungai Kuali juga memberikan pegunjung mereka bercamping berhampiran dengan sungai. Sebenarnya aktiviti begini sangat bagus kerana mengajar anda berdikari dan asas hidup di dalam hutan. 

Air Terjun Sg Dua ,  Lata Khong Karak Pahang

Air Terjun Sg Dua ,  Lata Khong Karak Pahang

Manakala di Air Lata Sungai Dua pula , anda perlu membawa khemah dan kemudahan anda sendiri. Namun harus diingatkan bahawa anda wajib menjaga keselamatan dan kebersihan sekitar sini kerana ini adalah tempat awam. Harus menjaga nya bersama. 

Kem Site Sg Pauh Camping ( Cameron Highland)

Kem Site Sg Pauh Camping ( Cameron Highland)

Selain di tebing sungai dan persisiran pantai, kali ini bercamping seperti diluar negara pula iaitu di Campsite Sungai Pauh Cameron Highland. Bayangkanlah betapa sejuknya anda nanti. Disini juga anda disarankan membawa khemah anda sendiri dan kemudahan yang lain. Jangan lupa bawa baju sejuk atay selimut tebal agar tidak kekejangan akibat sejuk.

Segamat (Bekok)

Segamat (Bekok)

Tempat yang sangat cantik terletak di dalam hutan di Bekok ,Segamat ,Johor. Agak pedalaman didalam hutan jadi anda diingatkan untuk membawa alat keselamatan anda sendiri. Melihat pada kesejukan air terjun disini membuatkan anda tidak ingin pulang. Jaga keselamatan dan kebersihan sekitar. Pergilah dengan kuantiti yang ramai untuk mengelak kejadian yang tidak diingini. 

Semoga cadangan Tempat Camping Best Di Malaysia menjadi manfaat buat anda. Selamat bercamping ! Jangan lupa bakar mashmallow. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.